
 

December 2002 

During the 2002 Park Season the following Bylaws were put in motion at 

Emerald Lake Regional Park. Please add these amendments to your copy of the 

bylaws that you have received from the Park Board. 

RULES OF CAMPING 

13. No person shall: 

a. Attempt to remain overnight with or without a tent or 
temporary shelter, or to establish any temporary residence, 

trailer unit or tent in a Park area without a camping permit 

and stipulation as to the designated area. 

b. Allow tents on cabin or seasonal sites unless a $10.00 per 
night, per tent has been paid to the Park, except if that tent 

is for family members age 18 and under only. 

VEHICLES AND TRAFFIC 

30. No person other than a Park Officer, Peace Officer, or Police 

Officer shall: 

a. Mark or erect any traffic sign or device on or along a 
roadway in the Park. 

b. Remove, deface, or alter any traffic sign or device on or 
along a roadway in the Park. 

c. Any person breaking bylaw #30 will be subject to a fine of 
$250.00. 

DOMESTIC ANIMALS 

48. Without the prior written consent of the Park Authority, no 

person having the custody or control of a domestic animal shall: 

a. Allow the domestic animal to run at large on park land; or 
b. Bring the domestic animal into or allow it to remain in any: 

i. Beach area, swimming area, or in any water within ninety 

(90) metres of a beach or swimming area. 

ii. Public washroom, change house, concession, picnic 

shelter or other public structure; or 

iii. Area where the Park Authority has caused sigs to be set 

up prohibiting domestic animals. 

c. Subsection (b) does not apply to a person with a guide dog. 
d. Question the Maintenance Manager’s authority to impound stray 

animals at a fee of $25.00 plus $5.00 per day to a maximum of 

10 days before removed to the SPCA. 

BUILDINGS AND STRUCTURES 

59. (1) Without the prior written consent of the Park Authority, no 

person shall construct more than one dwelling on any surveyed lot. 

(2) No person shall construct any building or structure 

a) Within three feet of the front portion base of the building 
closest to the surveyed road; and 

b) Within three feet from the base of the building to other 
boundaries of any surveyed lot. 

 


